Ноле разголва душата си: Дядо продължава да е с мен (снимки)20-04-2012 21:27 | Николай Драгиев

Новак Джокович най-после успя да се срещне с представителите на медиите в Монте Карло. Вчера той бе шокиран от новината за смъртта на неговия дядо Владимир и отложи всякакви свои ангажименти, а както самият той признава е обмислял да прекрати участието си в целия турнир.

"Вчера получих новината в неподходящото време. Днес се чувствам малко по-добре, но все още емоциите са много силни. Вижте, аз играя тенис и се стремя да печеля всичките си мачове. Радвам се, когато успявам да се поставям в позиция да печеля," коментира Новак Джокович след днешния успех в два сета над Робин Хаасе.

Сърбинът не крие, че до последно е мислел да се откаже от турнира след новината за смъртта на дядо му Владимир.

"В крайна сметка аз съм професионалист и животът продължава. Знам, че не мога да променя нищо. Животът ти дава едно и ти взима друго. Това е неговият нормален цикъл. Бях много близък с него, така че това е огромна загуба за нашето семейство. Но той е с мен и сега, усещам неговия дух. Спомням си само хубавите спомени с него и това ми даде сила да играя вчера и днес," разкри душата си Ноле.

С последните си две победи обаче, Джокович се постави в такава ситуация че няма да може да посети погребението на своя дядо.

"Не, няма да е възможно. Това е много особена тема и всяка религия има свой подход към погребенията и ритуалите сами по себе си. Иска ми се да вярвам, че когато човек си отива от този свят, неговият дух остава и просто започва да живее на нови място. В този момент трябва да празнуваме това, което този човек е оставил зад себе си. Не ми беше лесно да се фокусирам върху това, но се опитвам да мисля само за хубавите спомени. Иска ми се всичко да остане по този начин," разкрива още световният номер 1.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Istanbul Cup
Категория: Друг
Място на провеждане: Истанбул
Настилка: Клей
Награден фонд: $226,750

Official Website | Livescore
Турнир: Porsche Grand Prix
Категория: Друг
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: $710,900

Official Website | Livescore
Турнир: Hungarian Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Будапеща
Настилка: Клей
Награден фонд: €540,310

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,604,340

Official Website | Livescore
Други новини