Федерер с ново признание: избран е за "млад лидер" на света



Федерер с ново признание: избран е за "млад лидер" на света
Свързани играчи
05-03-2010 03:32 | Николай Драгиев

Ново признание получи Роджър Федерер. При това много по-различно от досегашните. Световният икономически форум (WEF) всяка година определя свой списък с млади лидери (Young Global Leaders - YGLs), който се базира на техните професионални постижения, интерес на обществото и евентуално влияние върху бъдещето на целия свят. Тъкмо в тази престижна компания попадна и Федерер.

Специален комитет, състоящ се от 31 души, под председателството на краля на Йордания Рене, разглежда кандидатурите на 5000 души. От тях биват избрани 245 водещи ръководители, обществени деятели и интелектуалци из целия свят до 40 годишна възраст включително.

"Световният икономически форум представлява картина от водещите специалисти по цял свят. Младите лидери са ни нужни като един своеобразен глас на обществените нужди. Те са катализатор на множество инициативи, които са полезни на световната общественост," обясни основателя на форума Клаус Шваб.

"Ние вярваме, че обществото може да бъде променено към по-добро от подобни хора. Тези млади хора не само могат да ни насочат какво е да си лидер през 21 век, а и го правят на практика," допълни Дейвид Ейкмън, който също е сред тези водещи лица на форума.

Освен Федерер, със същата титла се окичи и Агата Сангма, който е министър по развитието на селските райони в Индия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини