Красиво лого ще украси Турнира на шампионките в София



25-04-2012 14:00 | Николай Драгиев

Българската федерация по тенис представи официално логото на Турнира на шампионките в София и излъчи обръщението на Цветана Пиронкова на специална пресконференция в Гранд хотел „София”.

Освен това бяха представени два конкурса – за избор на 10 културно-исторически обекта (по 5 в София и в страната) и за талисман на най-голямото спортно събитие у нас за 2012 година. Състезанието, в което ще участва част от елита на световния тенис, е от 30 октомври до 4 ноември в зала „Арена Армеец”.

От 25 април до 31 май ще продължи конкурсът за избор на 10-те символа, които ще представят достойно България  и града домакин София във филм.

Филмът, представящ града домакин София и България, ще се излъчи в международни електронни медии през 2012 г., като част от промоцията на състезанието. Организаторите от БФТ предвиждат 5 от селектираните обекти да са от град София – домакин на Турнира за следващите 3 години, а останалите 5 обекта да са от цялата страна.

Обектите могат да бъдат архитектурни и исторически забележителности - като известни сгради, крепости, гробници, манастири и църкви, и други. Предложенията могат да бъдат и уникални исторически артефакти - известни съкровища, музейни експонати като автентични и традиционни предмети на бита, популярни находки от археологически разкопки и етнографски проучвания. Организаторите допускат и предложения свързани с традиционни обичаи като лазаруване, розобер, кукерски карнавали, нестинарски танци и други.

Предложенията  от участниците в конкурса ще постъпват през официалната уеб страница на Турнира – www.sofia-tennis.bg в рубриката „Обратна връзка” до 31 май 2012 г. Резултатите от Конкурса ще бъдат обобщени и обявени в уебсайта на Турнира и страницата във Фейсбук до 8 юни 2012 година. Участниците в Конкурса ще получат правото за участие в разпределение на 5 двойни билета за един от дните на състезанието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини