Минимум три месеца наказание грози Димитър Кутровски



28-04-2012 17:45 | Николай Драгиев

Вчера стана ясно, че Димитър Кутровски е уличен в използването на забранена хранителна добавка и заради това в неговата допинг проба е установено наличие на метилхексанамин. Всичко това е станало по ирония на съдбата на най-успешния турнир в кариерата за Дими в Сан Хосе през февруари.

От Международната тенис федерация ITF са спрели неговите състезателни права докато бъде взето окончателно решение дали и за колко време ще бъде наказан. От организацията са направили собствено разследване, при което Кутровски е съдействал напълно и е признал вината си. Българинът е приел въпросната добавка под друго име и това го е заблудило.

Според запознати със случая, до които Тенис24 се допита, Кутровски най-вероятно ще бъде наказан за минимум 3 месеца. Все пак трябва да се счита, че този случай е по-лек от предишната подобна история в тениса ни, свързана със Сесил Каратанчева. През 2006-а година Сесил даде положителна проба на "Ролан Гарос" и не игра в продължение на цели 2 години.

В случая с Кутровски изглежда по-неприятно, че той ще трябва да върне спечелените 15 580 хиляди долара и 57 точки за ATP ранглистата, които го изведоха до позиция в топ 350 за първи пъти. Това е близо половината сума заработена от него в кариерата му до момента.

Самият Дими призна, че е доста притеснен, но усеща подкрепата от България. "Благодаря на всички, които ме подкрепят. Усещам подкрепата в България. Не искам да коментирам нищо, не знам въобще какво мога да говоря и какво не мога. Ще кажа повече, когато стане ясно крайното решение," откровен бе Дими специално за Тенис24.

Любопитно е, че наскоро със същата добавка Jack3D бяха хванати и трима футболисти на ЦСКА, които след няколко месеца отсъствие вече се завръщат към игра.

Какво обаче подпомага тази добавка според нейното описание? "Продукт преди тренировка за повишаване на енергията, силата, издръжливостта на мускулите и тялото като цяло.

"Енергията, фокусът и напомпването ще са извън контрол, но най-ваажното е, че ще се чувствате перфектно във всяко едно отношение," описват действията на добавката на някои от листовките към продукта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини