Азаренка на прага на пета титла за годината



28-04-2012 16:36 | Станко Димов

Магическият сезон за Виктория Азаренка продължава и с битките на клей. Световната №1 се класира за финал на турнира в зала в Щутгарт, след като отвя с 6:1, 6:3 Агниешка Радванска.

От самото начало Азаренка наложи своята игра, като в първия сет буквално нямаше спирачки. Вика загуби колосалните 2 точки в своите сервис-геймове и поведе в резултата след успех с 6:1.

През втората част, поне в началото, Радванска се държеше равностойно, но отново не достигна до нищо повече от почетна загуба. Любопитното е, че от началото на сезон 2012 полякинята има 5 загуби, всичките от които регистрирани от Вика Азаренка. Извън срещите със световната №1 показателите на Радванска са отлични – 28:0.

От своя страна Азаренка е на прага на пета титла за годината. До момента тя спечели трофеите в Сидни (Австралия), Australian Open, Доха и Индиън Уелс.

От началото на сезона Азаренка има само една загуба, регистрирана на турнира в Маями (1/4-финал от Бартоли).

Съперникът на световната №1 в спора за трофея в неделя ще бъде определен от втория полуфинал, който е по-късно тази вечер (19:30 българско време) и противопоставя Мария Шарапова и Петра Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини