Давид Ферер неутрализира мощта на Раонич



28-04-2012 16:59 | Станко Димов

Давид Ферер е първият финалист на турнира в Барселона (АТР 500). В страхотна битка, продължила повече от 2 часа, испанецът се наложи със 7:6 (2), 7:6 (5) над приятната изненада в турнира Милош Раонич.

По този начин Ферер се класира за последния мач в турнира за 4-ти път в последните 5 издания. Миналата година испанецът загуби спора за трофея от Рафаел Надал.

Напълно възможно е и тази година съперник на Ферер в последния двубой да бъде Рафа, като за тази цел по-късно днес световният №2 ще трябва да се разправи с друг испанец – Фернандо Вердаско, от когото до момента няма загуба.

Иначе Раонич имаше своите шансове днес, особено в първия сет, когато в началото получи няколко топки за пробив. В крайна сметка обаче Ферер опази сервиса си, като на свой ред в края можеше да се поздрави с успех.

При преднина 5:4 испанецът достигна до аванс 0:40 и 3 поредни сетбола, но първият сервис на Раонич се появи в най-подходящия момент и канадецът се спаси. Сетбол Ферер имаше и при 6:5, но и този път не сполучи.

В неизбежния тайбрек местния любимец поведе с 6:0, след което нямаше проблеми да поведе в резултата.

Картината на корта не се промени и през втория сет. Без да има пробиви двамата доведоха нещата до тайбрек, отново спечелен от Ферер – 7:5.

Иначе Раонич завърши срещата с 15 аса на сметката си, срещу нито един за съперника си. въпреки това обаче канадецът не успя да запише друго освен почетна загуба. Иначе като цяло 21-годишният тенисист остави отлични впечатления с изявите си на старта на сезона на клей и даде сериозна заявка за силно представяне и в „черешката на тортата” от сезона на червено – „Ролан Гарос”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини