20-годишна холандка триумфира на едва втория си WTA турнир



29-04-2012 08:41 | Николай Драгиев

Холандският тенис има своя нова млада кралица. Това е 20-годишната Кики Бертенс, която спечели турнира от категорията International в Мароко с награден фонд от  $220,000.

На клея във Фес Бертенс надигра във финалния сблъсък испанката Лаура Поус-Тио, за да завърши потресаващата за нея седмица, започнала от квалификациите. Бертенс се наложи с категоричния резултат 7:5, 6:0 и не остави съмнение коя е шампионката.

Любопитното е, че това е едва второто достигане на Бертенс до основна схема на WTA турнир. 20-годишната състезателка преди тази седмица заема 149-о място в световната ранглиста.

В течение на квалификациите Бертенс е обърнала два почти загубени мача в третия сет, а след това в основната схема е победила състезателки като Урсула Радванска, Шанел Скипърс и Симона Халеп.

"В началото бях много нервна, но след като спечелих първия сет, напрежението изчезна. Много съм уморена след тези дълги седмици, но тази нощ ще празнувам и после се прибирам вкъщи. Ще играя още много турнири и се надявам да печеля," заяви щастливата Бертенс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини