Огнян Илиев: Случилото се с Кутровски не е допинг-скандал, а малшанс



29-04-2012 13:24 | Станко Димов

Капитанът на българския отбор за Купа „Дейвис” Огнян Илиев сподели, че се надява втората ни ракета Димитър Кутровски да не бъде наказан за употребата на забранено вещество.

Както е известно в момента Кутровски е със спрени права от ITF, след като по време на турнира в Сан Хосе е дал положителна допинг-проба за употреба на метилхексанамин. Ето какво каза Оги Илиев по темата: 

„Не бих оприличил случилото се с Димитър Кутровски като допинг-скандал, а по-скоро като малшанс и незнаене на всички изисквания на Световната антидопингова агенция (WADA). Все пак той е младо момче, за първи път беше достигнал до такъв стадий на турнир (полуфинал в Сан Хосе, АТР 250).

Нормално е да е изгарял от желание да се представи силно. Какво ще бъде наказанието не мога да гадая. По принцип е между 0 дни и 2 години. Лично аз се надявам да е 0”, коментира Илиев пред bTV action.

„Дими определено ще липсва на отбора на България. Той стана един от любимците на публиката. Радвам се, че в отбора се завръща Григор Димитров, който е нашият топиграч, нашият лидер.

Ще разчитаме също така на младия Димитър Кузманов, който е сред най-обещаващите ни тенисисти. Разбира се в състава е и доайенът в нашия отбор Тодор Енев, който винаги е готов да помогне”, каза още капитанът на българския тим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини