ВИДЕО: Краля на клея с втора (рекордна) титла за седем дни



29-04-2012 20:09 | Станко Димов

Световният номер 2 Рафаел Надал спечели за седми път един от любимите си турнири - ATP 500 в Барселона. Краля на клея победи Давид Ферер във финалната среща със 7:6 (1), 7:5 и се поздрави с общо 48-и трофей в своята знаменита кариера.

Победата не дойде никак лесно, но затова пък бе постигната срещу един от другите големи специалисти при играта на червено. По ирония на съдбата Надал за четвърти път от седем случая надиграва точно Ферер в Барселона. Рафа вече има и 14 победи от 18 мача със своя добър приятел.

Безспорно месец април е най-успешният в кариерата на Надал, който вече има 77 поредни победи само в този период.

Трофеяте втори за Надал в рамките на седмица дни, след като миналата неделя Матадора прекъсна 10-месечното чакане и взе титлата в Монте Карло след успех над Новак Джокович.

Благодарение на триумфа днес Рафаел Надал стана първият тенисист в Оупън ерата, който е печелил два турнира повече от 7 пъти.

От своя страна Ферер пропусна да се поздрави с четвърти трофей за сезона, след като по-рано през годината спечели титлите в Окланд, Буенос Айрес и Акапулко. Световният №6 имаше своите шансове в двубоя и спокойно може да съжалява, че загуби финала в Барселона в два сета.

През първата част Ферер получи цели 8 точки за пробив, от които се възползва само веднъж. Рафа Надал обаче също проби и логично двамата доведоха сета до тайбрек, спечелен изразително със 7:1 точки от Матадора.

В началото на втория сет Рафа поведе с 3:1, но посволи Ферер да върне пробива. Нещо повече - световният №6 сервираше за сета при 5:4, но се пропука в най-неподходящия момент и до края на мача не успя да вземе гейм.

Така Рафаел Надал вече е единственият играч, който е печелил два ATP турнира поне по 7 пъти.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини