Впечатляващата Мария Шарапова вдигна трофея в Щутгарт



29-04-2012 21:22 | Станко Димов

Мария Шарапова спечели титлата от турнира на клей в Щутгарт. На финала на надпреварата рускинята се наложи с категоричното 6:1, 6:4 над световната №1 Виктория Азаренка в двубой, който продължи по-малко от час и половина.

Шарапова безспорно изигра най-силния си двубой от началото на годината и напълно заслужено се поздрави с успеха.

Рускинята взеха частичен реванш за загубите от Азаренка на финалите на Australian Open  и Индиън Уелс по-рано през сезона, а с цялостното си представяне в Щутгарт даде сериозна заявка за успешен сезон на клей.

Титлата бе първа за Шарапова през годината, а загубата втора за Виктория Азаренка. Предишното си поражение родената в Беларус състезателка регистрира на четвъртфиналите на турнира в Маями.

Титлата за Шарапова в Щутгарт ще бъде още по-сладка, тъй като по пътя за титлата тя победи трите състезателки, които спечелиха последните последните 3 титли от турнири от Големия шлем - Петра Квитова, Саманта Стосър и Виктория Азаренка.

"Не ми беше никак лесно през седмицата, защото се изправих срещу много трудни съперници. Днес на финала Вика може би не беше в най-доброто си физическо състояние, но аз съм щастлива, че успях да спечеля титлата.

Дойдох в Париж, за да направя първите стъпки по подготовката за "Ролан Гарос" и може би трябва да продължа да играя по този начин", коментира след двубоя щастливата шампионка.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини