Стефан Цветков: Днес е паметен ден в историята на българския тенис



30-04-2012 15:45 | Станко Димов

Стефан Цветков е сред най-щастливите хора на света в днешния ден. Няма как да не е така, след като в София официално отвори врати обновеният Национален тенис център – мечта на поколения родни тенисисти.

На официалната церемония присъстваха някои от най-влиятелните хора в този спорт в момента, което допълнително говори за отлично-свършената работа от БФТ. Ето какво каза сиеящият Стефан Цветков: 

„Днес е паметен ден в историята на БФТ и българския тенис изобщо. Когато преди време премиерът г-н Борисов обяви, че ще има Национален тенис център, аз казах, че това е мечтата на много поколения. Представителите на някои от тях са тук, други не са между нас, но съм сигурен, че също ни гледат и се радват.

"С откриването на този център ние достигнахме нов етап в развитието си. предизвикателствата са много, но най-важното е, всички ние от голямото тенис семейство – треньори, състезатели, администратори, преподаватели и родители да работим още по-успешно и да представим тениса на нашите деца по най-добрия начин – всеотдаен, честен и професионален. Само така ще успеем да задържим безпрецедентния интерес към тази красива игра.

Г-н Бойко Борисов бе този, който подкрепи безусловно идеята за Национален тенис център и за Турнира на шампионките. Искам да изкажа едно голямо и искрено „Благодаря” за неговата подкрепа”, сподели Цветков.

Главата на родната тенис централа изказа и специални благодарности към г-жа Айда Улук, която е начело на турската тенис федерация. Цветков призна, че в бъдеще двете страни ще си помагат и ще работят заедно.

„Турция се развива много динамично вече и в тениса. Заедно ще имаме много съвместни инициативи, а и приемаме последователно двата заключителни турнира на най-добрите тенисистки в света – в Истанбул и София.

Накрая, но не на последно място – нека пожелаем успех на нашите момчета в битките за Купа „Дейвис” и всички да ги подкрепим идния уикенд. На добър час!”, каза в заключение Стефан Цветков.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини