България в топ 3 на тенис нациите, Кутровски с леко наказание



01-05-2012 08:49 | Николай Драгиев

„Случаят на Димитър Кутровски не трябва да се преувеличава, по-скоро е миг невнимание и не заслужава сурова санкция", заяви президентът на Международната тенис федерация Франческо Ричи Бити.

Втората ни ракета е със спрени права заради положителната допинг проба след турнира в Сан Хосе (САЩ) през февруари. Забранената съставка е фигурирала под друго име в съдържание на препарат, взет от таланта ни.

„Въпреки недоразумението Кутровски е отговорен - поясни босът пред "Труд". - Очаквам минимално наказание, защото все пак има нарушение на правилата."

Ричи Бити бе специален гост на откриването на обновения Национален тенис център в Борисовата градина. Кортовете му ще приемат мачовете от III европейска i група на купа „Дейвис" от 2 до 5 май.

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на откриването, а сред ВИП гостите бяха още шефката на БОК Стефка Костадинова, спортният министър Свилен Нейков и босът на европейската централа по тенис Жак Дюпре.

"Дадохме милион лева за това съоръжение и още милион и половина за турнира на шампионките в началото на октомври и виждате, че президентът на федерацията Стефан Цветков се справя много добре с реализирането на средствата", обяви Борисов.

С похвалите продължи и Дюпре: „През последните три години България е най-бързо развиваща се тенис нация в Европа след Русия."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини