"Негостоприемно" загубихме само 5 гейма за 3 мача



02-05-2012 15:14 | Станко Димов

България се наложи над Албания с 3:0 победи в сблъсък за Купа "Дейвис". Първи за страната ни тази сутрин излезе Димитър Кузманов, който даде само гейм на втората ракета на съперника – 6:1, 6:0. Неговият пример до голяма степен последва и Григор Димитров.

Той също нямаше никакви проблеми на сингъл и въпреки много високите температури навън, записа изразителна победа – 6:1, 6:1 над Флавио Дече, който няма класиране в ATP ранглистата. Двубоят продължи по-малко от час, а благодарение на успеха България поведе с 2:0 победи над Албания.

Чисто статистически нашият отбор спечели 24 гейма и загуби едва 3 в мачовете на сингъл, което е важно при формат на игра в групова фаза. Нашият тим попадна в група "В" на надпреварата, където е още тимът на Грузия, с който играем в петък.

До момента Григор Димитров има 10 победи в 13 мача на сингъл за България.

Превъзходството на българския отбор бе затвърдено и в двубоя на двойки, спечелен от нашите с 6:0, 6:2, също за по-малко от час игра. Българският тандем бе в състав Тодор Енев – Петър Трендафилов . За последният това бе официален дебют в националния отбор.
Утрешният ден е почивен за нашия тим, който в петък се изправя срещу Грузия.

При успех над грузинците България ще се класира за решителен плейоф, който ще бъде в събота. Тогава се очакват и пълни трибуни на централния корт на Националния тенис център „Карлсберг” в Борисовата градина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини