Серина и Винъс в задочен спор за синия клей



04-05-2012 10:37 | Николай Драгиев

Синият клей, на който ще се проведе един от най-големите турнири в календарите на ATP и WTA - този в Мадрид, разбуни сериозно духовете в един доста традиционен спорт като тениса.

Промяната на цвета на настилката от традиционното червено към синьо предизвика множество отрицателни коментари в тенис гилдията, а най-върл противник на промяната е самият Рафаел Надал.

Както винаги в семейството на Серина Уилямс и Винъс Уилямс е интересно. Двете легендарни американки отново не са на едно и също мнение по въпроса.

Оказва се, че по-голямата - Винъс харесва промяната, защото я приема като един вид модно послание, което кореспондира с нейните разбирания.

По-малката сестра - Серина обаче е против подобен ход, тъй като не е било взето под внимание мнението на повечето състезатели.

"Мисля, че синият клей е истинско модно послание. Мисля че си струва. Това е добра идея," категорична е Винъс.

"Никой не го харесва. Аз съм в съвета на тенисистите и там всички гласувахме против. Те обаче направиха това, което си бяха решили. Нямаше смисъл да ни губят времето като ни питат," сопна се Серина, която определи промяната като "абсурдна".

Като цяло някои анализатори определят множеството недоволни коментари на тенисистите, които обикалят медиите по света като "PR фиаско" на организаторите от Мадрид, но други смятат, че всичко това "е в схемата" на собственика Йон Цириак, който се стреми да събере максимално внимание към своя турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини