България - Грузия 3:0, блестящи Мико и Гришо (СНИМКИ)



04-05-2012 18:39 | Станко Димов

България достигна решителния плейоф, който може да върне националния ни отбор в група II на зона Европа. Това стана факт, след като Димитър Кузманов и Григор Димитров по прекрасен начин постигнаха победи на сингъл.

Кузманов победи втората ракета на Грузия Александре Метревели с 6:3, 6:2 за малко повече от час игра.

След него първата ни ракета Григор Димитров победи двуметровия левичар Георги Цивадзе с 6:3, 6:1 и осигури крайния успех за нашите.

Заради проливния дъжд мачът на Григор беше спрян при резултат 3:4 и 30:15 при подаване на хасковлията.  След тричасова пауза и перфектна работа на хората, които поддържат кортовете, двубоят продължи.

Димитров започна устремно и само за няколко минути спечели първия сет. Той продължи серията си и даде само един гейм на съперника до края за 4:1. 20-годишният национал реализира четвърти си мачбол в края.

В мача на двойки Тодор Енев и Петър Трендафилов надиграха с 6:1, 7:6(4) Александър Метревели и Георги Цивадзе.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ТЕНИС ЦЕНТЪР!

Съперник на България в плейофите за влизане във ІІ група на зона „Европа/Африка” ще бъде Македония. Можете да гледате мача на Григор Димитров срещу Македония по БНТ1 в събота от 13,30 часа.

Заб. Българският национален тенис център "Карлсберг" се намира непосредствено зад Парк Хотел "Москва", в началото на Борисовата градина. Той е изцяло реновиран и предлага отлични условия и за играчите, и за зрителите. Входът е срещу 5 лв.

Тенис на живо с bet-at-home.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини