Супер Мико с фамозен обрат за Купа "Дейвис"



05-05-2012 13:52 | Николай Драгиев

В двубоя на България срещу Македония за Купа "Дейвис", който ни даде възможност да се изкачим в по-горната група II на зона „Европа/Африка”, Димитър Кузманов направи фантастичен обрат срещу Шендрит Деари, който няма класиране в световната ранглиста - 1:6, 6:2, 7:5.

Страхотният пловдивчанин, който е син на Дора Рангелова, спаси цели два мачбола преди да вдигне публиката на крака в края на третия сет.

Кузманов загуби тежко първата част с 1:6 срещу македонеца, но след това стабилизира играта си. Той успя да изравни частите след 6:2 в своя полза.

Потресаващ бе третият сет. В него македонецът, подобно на първия сет поведе с 5:1. Той два пъти сервира за мача, пропусна два мачбола, но срещу себе си имаше един сърцат българин, който успя да постигне един от най-забележителните обрати в историята на националния ни отбор. Мико спечели шест последователни гейма. При 5:5 той събра воля и сили и от 0:40 взе гейма.

Нужно е да се отбележи, че Кузманов доигра мача с проблем в коляното, но не трепна.

"Едно голямо поздравление за Димитър Кузманов. Това момче се развива много добре и го показва в последните месеци. Показа характер днес. С такива победи се калява и се добива опит," коментира шефът на българската тенис федерация Стефан Цветков.

Това е третият двубой между България и Македония, като всичките са били в ІІІ група на турнира. През 1995 г. в Сан Марино националите ни отстъпиха с 1-2. През 2001 година в Мавриций българите спечелиха с 3-0.

От тенисистите, играли тогава, в отборите днес са Тодор Енев и Предраг Русевски, които ще играят един срещу друг в двубоя на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини