Невиждан интерес към Федерер в Аржентина, очакват го като "Бийтълс"



06-05-2012 14:32 | Николай Драгиев

Минимум 20 000 души в Аржентина ще имат възможност да видят на 12-и декември 2012-а демонстративен тенис мач между Хуан Мартин дел Потро и Роджър Федерер. Това ще бъде първата визита на швейцареца в Аржентина, а няма по-подходящ съперник за такъв мач от местния идол Дел Потро.

Двубоят ще бъде в Буенос Айрес, а основният организатор Гилермо Марин признава, че получените заявки за билети, са надхвърлили и най-големите му очакванията. Самият Марин има огромен опит в подобни събития като е организирал мачове на футболните звезди Лео Меси и Роналдиньо.

Преди година същият този импресарио е довел в Тигре Пийт Сампрас и Андре Агаси за подобен тип сблъсък.

"Когато получих потвърждение от екипа на Федерер, веднага бях засипан с невероятно количество обаждания от хора, които искат билети. Беше много изненадващо за мен. Ето защо реших да направя този мач пред поне 20 000 души с голяма ВИП зона. Ще има и 20 000 парко места. В Аржентина Федерер е същото явление като Лео Меси.

"Това вероятно е първият и последният път, когато Роджър ще дойде в Аржентина, затова ще организираме още няколко събития с негово участие.

"Неговото идване тук е равносилно на това да видим в Аржентина "Бийтълс". Убеден съм, че Роджър може да запълни 10 път стадиона на "Ривър Плейт". Роджър е като Джон Ленън! Неговото участие ще надмине постиженията от идването на Борг, МакЕнроу или Конърс," заявява Марин.

Разбира се, визитата на Федерер няма да бъде безплатна за организаторите. Очаква се той да получи хонорар от 2,5 милиона долара. Ето защо билетите ще струват между 400 и 1500 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини