Бекер за крясъците на корта: Това е подигравка, срамно е



08-05-2012 12:06 | Николай Драгиев

Легендата в тениса Борис Бекер направи поредното си любопитно изказване. Този път на прицела на германеца са състезателите, които си позволяват да издават силни звуци или направо да крещят на корта по време на игра.

От своя страна Бекер определя това като "срамно, подигравка и нещо, което мрази". Той подкрепя мнението и на друг известен играч от миналото Михаел Щих, който пък намира крещенето на корта за "отвращаващо, грозно и не е секси".

Според Бекер всичко това може да се промени, ако играчите се възпитават правилно в юношеските години. "Трябва да се каже на подрастващите - "Това не е хубаво, не го одобряваме, спрете да го правите. Не е и нужно - няма да играете по-добър тенис, викайки."

Бекер е на мнение, че вече е късно да се направи нещо спрямо Виктория Азаренка и Мария Шарапова, които са сред "най-шумните" на корта. Той е на мнение, че това е трябвало да стане преди 20 години, когато това е въвела Моника Селеш.

"Това е проблем предимно при жените. Това е срамна ситуация. Мразя крясъците и ги смятам за пълна подигравка. Не може обаче да се направи нищо спрямо Шарапова или Азаренка, защото те така са се научили. Това е грешка от преди 20 години. Не може да кажеш на Шарапова да не го прави при положение, че се справя толкова успешно и е научена така. Това е нужно да се направи в юношеските години," смята Борис Бекер.

Все пак Бекер отчита, че е доволен от последните неща, които се правят от WTA. От женската федерация са започнали да предприемат мерки спрямо този проблем при подрастващите състезатели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини