Успешен старт за Григор Димитров в Чехия



08-05-2012 15:21 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за втори кръг на турнира от „Чаланджър” сериите в Прага. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 7:5 над Ян Хайек в двубой, който продължи час и 13 минути игра. Следващият съперник на Гришо ще бъде словенецът Аляз Бедене (№150 в АТР), който се справи също в два сета с Майкъл Ръсел (САЩ).

При нова победа Димитров ще се класира за четвъртфинал, което ще му осигури 18 точки за ранглистата. Турнирът в чешката столица е с награден фонд 85 000 евро, а победителят ще си тръгне със 100 точки за ранглистата.

Развръзката в първия сет се реши в ключовия седми гейм. Тогава, при сервис на Григор Димитров, Хайек стигна до преднина 15:40, които бяха и първите точки за пробив от началото на мача.

В този момент началният сервис на българина дойде на помощ и след няколко добри първи изпълнения Гришо не сдаде гейма. Нещо повече, в ответния гейм Димитров на свой ред стигна до точка за пробив, от която се възползва. В последния гейм на първия сет българинът нямаше проблем и след точно 30 минути игра поведе с 6:3.

Поредната серия от геймове продължи и в началото на втория сет. Гришо проби още на старта, а след това затвърди преднината си – 2:0 гейма. Статуквото във втората част бе възстановено в осмия гейм, в който опитният Хайек върна пробива и изравни резултата – 4:4.

И когато сетът вървеше към логичен тайбрек, при 5:5 Гришо достигна до 0:40 и не почака втора покана. Нашето момче проби, след което със сервис на своя страна завърши мача – 6:3, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини