Франция, Чехия и Хърватия газят наред за Купа "Дейвис"



06-03-2010 22:16 | Николай Драгиев

Три отбора си осигуриха победите в турнира за Купа "Дейвис" още след втория ден. Това са Франция, Чехия и Хърватия, които безгрешно спечелиха и трите си срещи досега. Разбира се триумфът им бе напълно закономерен и очакван.

Специалистът при двойките Микаел Лодра и партньорът му Жулиен Бенето донесоха ценния успех на Франция срещу Германия. Немците бяха представлявани от Филип Колшрайбер и Кристофер Кас с 6-1 6-4 1-6 7-5.

Капитанът на "петлите" Ги Форже остана много доволен: "Няма начин, щастлив съм. И от победата, и от чудесната игра. Имахме проблеми в третия сет, но след това всичко си дойде на мястото."

В следващата фаза французите чакат победителя от двубоя между Испания и Швейцария. Шампионите от Иберийския полуостров взеха срещата по двойки и дръпнаха с 2:1 победи. Марсел Гранойерс и Томи Робредо донесха победата на тима срещу Ив Алегро и Станислас Вавринка с 7-6, 6:2, 4:6, 6:4.

Любопитното е, че испанците нямат загуба от 1999 година като домакин в турнира. Така те продължават да удържат серията си от 19 поредни мача без поражение вкъщи. Утре Николас Алмагро ще играе с Марко Чиудинели, а Вавринка срещу Давид Ферер.

Миналогодишните финалисти от Чехия също продължават уверено напред. Томаш Бердих и Радек Щепанек набързо се справиха с Стив Дарси и Оливие Рохус - 7-6, 6-0, 6-3.

Гигантите Марин Чилич и Иво Карлович донесоха третия успех на Хърватия, което е равнозначно на крайна победа срещу Еквадор. Двамата разбиха братята Николас и Джовани Лапенти с 7-6, 6-3, 7-5. Така хърватите чакат Сърбия в евентуално "балканско" дерби.

"Плавите" водят с 2:1 победи на САЩ, след като американците спечелиха срещата на двойки. Боб Брайън и Джон Иснър се справиха с Ненад Зимонич и Янко Типсаревич с 3:1 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини