Федерер едва оцеля срещу "Снаряда" Милош (ВИДЕО)



10-05-2012 00:06 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер достигна до трети кръг на "Мастърс 1000" в Мадрид след изключително трудна победа над №23 в ранглистата Милош Раонич с 4:6, 7:5, 7:6(4) за над 2 часа игра. Така той ще спори с Ришар Гаске за място на четвъртфинал.

Това е втора победа общо и за годината на Федерер над Раонич, който е известен и като "Снаряда" от Канада. Предишната победа на швейцареца бе изкована по подобен начин в Индиан Уелс, след като Раонич пак спечели първия сет. Доста бързите условия на игра в испанската столица позволиха на Раонич да разгърне най-доброто от играта си и това направи мача наистина драматичен.

Федерер започна далеч не по-най-добрия начин дебютния си мач на син клей. Швейцарецът допусна по изключително лек начин да бъде пробит от Раонич при 4:4 в първия сет и канадецът нямаше нужда от повече подаръци, за да затвори с 6:4 в своя полза. Любопитно бе, че Раонич спечели 100% от точките след първи свой сервис и като цяло почти не грешеше дори от дъното на корта.

Федерер не изглеждаше достатъчно стабилен и в началото на втория сет, който започна с гейм от 7 минути, в който все пак, швейцарецът взе подаването си. Дали заради условията на игра в Мадрид или защото не се чувстваше уверен в разиграванията, Федерер изключително често прибягваше до тактика с излизания на мрежата. От своя страна Раонич не изглеждаше изненадан от това и често прилагаше повече от качествени минаващи удари.

Федерер намери начин да се задържи в мача, а един от решителните геймове изобщо в срещата бе при 5:5 във втория сет. Тогава Раонич пропусна да направи пробив на два пъти и сякаш пусна духа от бутилката. Федерер поведе с 6:5, а след това на свой ред стигна до първия си пробив в мача, който бе с цената на сета - 7:5. Той реализира сетбола с майсторска къса.

В третия сет Раонич получи цели 4 точки за пробив в първите три сервис гейма на Федерер. Въпреки че бившият номер 1 не подходи по най-добрия начин при тяхното спасяване, канадецът не се възползва от тези си шансове.

Съвсем в реда на нещата се стигна до заключителен тайбрек. В него Раонич влезе, след като вече имаше 20 аса на сметката си. Федерер първи стигна до мини-пробив и поведе с 4:1 точки. При 5:3 обаче Раонич успя да върне тази точка със смела атака на мрежата. Разиграване по-късно обаче, канадецът прати лесен форхенд в аут и това значеше 2 мачбола за Фед-Експрес, който реализира още първия.

Така днес от 19,45 часа Федерер ще играе с Ришар Гаске за място на четвъртфинал.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТЪК!

ТЕНИС НА ЖИВО!

 


 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини