Федерер: След такива трудни победи стават страхотни неща



10-05-2012 13:19 | Николай Драгиев

Роджър Федерер също отчете, че централният корт на "Мастърс 1000" в Мадрид е бил доста хлъзгав около основната линия и това е била причината особено често да излиза на мрежата в мача си с Милош Раонич от втори кръг снощи.

Швейцарецът постигна много трудна победа с 4:6, 7:5, 7:6 над канадеца, който във втория сет бе само на няколко точки от крайния успех.

Днес Федерер излиза от 19,45 часа срещу съвсем различен тип играч като Ришар гаске.

"Това бе доста мъчителен мач за мен, но понякога от подобни проблемни мачове се получават страхотни неща занапред," обобщи Федерер.

"Беше доста хлъзгаво в дъното на корта и опитвах да играя сервис-воле, което на моменти се получаваше. В течение на мача определено започнах да разчитам сервиса му по-добре и да влизам в повече разигравания," допълни той.

"Имах един лош сервис гейм в първия сет, който ми коства неговата загуба. Важното бе, че с течение на мача го накарах да играе повече топки при негов сервис и това даде резултат. Беше тежък мач, но съм доволен от моето ниво и като цяло от формата си."

Самият Федерер определи кортовете в Мадрид като изключително бързи и като тези "от времето на Сампрас, Бекер и Едберг", когато няколко точки са решавали изхода на даден мач.

"За мен няма съмнение, че Раонич има потенциал да бъде в топ 10," завърши още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини