Серина пак натупа Вожняцки, предстои класика с Шарапова



10-05-2012 17:20 | Станко Димов

Серина Уилямс спечели сблъсъка на бившите №1 в света с Каролина Вожняцки и се класира за четвъртфинал на турнира в Мадрид. Американката се наложи с 1:6, 6:3, 6:2 след около два часа игра.

Любопитното е, че в следващия кръг Уилямс ще се изправи срещу още една бивша водачка в световната ранглиста – Мария Шарапова, която също започна сезона на червено с титла.

Иначе в срещата днес Вожняцки записа отличен старт. Датчанката даде само гейм на мудната и тромава Уилямс, която в първия сет изобщо не приличаше на себе си. Всичко хубаво за русокосата състезателка обаче приключи тук.

През втория сет Серина значително подобри играта си, а освен това сервисът на Вожняцки, който в началото тормозеше американката, бе отлично разгадан и вече не представляваше проблем. След успех с 6:3 Уилямс прати двубоя в решителен трети сет,в който тотално нямаше интрига – 6:2.

Това беше 10-та поредна победа на Серина Уилямс от началото на сезона на клей. Припомняме, че преди турнира в Мадрид, американката грабна титлата от турнира в Чарлстън (зелен клей). Нейният следващ опонент – Мария Шарапова пък също е в добра серия, след като спечели в Щутгарт непосредствено преди битките в испанската столица. 


Днес Маша не излезе на корта, тъй като съперничката й Луцие Шафаржова се отказа поради контузия. До момента Серина и Шарапова имат 9 двубоя, в които американката води със 7:2 победи. Последните 6 сблъсъка са завършвали с успех за Серина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини