Серина Уилямс изнесе урок №8 на Шарапова



11-05-2012 15:45 | Станко Димов

Серина Уилямс спечели по категоричен начин очакваният с огромен интерес сблъсък с Мария Шарапова. За жалост прогнозите за оспорван двубой между бившите №1 в света се разбиха на пух и прах и американката се наложи с категоричното 6:1, 6:3 за малко повече от час игра.  

Това беше 10-и сблъсък между двете, а Серина Уилямс записа 8-ма победа. Любопитното е, че последният успех на Маша над тъмнокожата състезателка датира от вече далечната 2004-а година, а оттогава насам Уилямс е в серия от 7 последователни победи.

Двубоят на централния корт на комплекса „Каха Магика” започна по мед и масло за Серина Уилямс. Американката имаше нужда от точно 27 минути, за да се наложи с 6:1, осъществявайки два пробива и недопускайки брейк-пойнт на собствен сервис. Разликата между двете ясно показва и статистиката за първата час – 15:3 уинъра в полза на американката.

За радост картината на корта малко се промени през втория сет. Уилямс поведе рано с 2:0, но след това нивото й на игра, или може би желанието й, намаля, което позволи на Шарапова да се върне в мача, връщайки пробива. В последните геймове грешките от двете се увеличиха, особено в играта на Шарапова, което позволи на Серина Уилямс след 6:3 да подпечата мястото си на полуфинал.

Статистиката показа следното: 28 уинъра и 18 непредизвикани грешки на сметката на Уилямс. При Маша положението е 10:23.

Следващият опонент на американката ще бъде победителката от двубоя Саманта Стосър – Луцие Храдецка. Любопитното е, че поражението днес бе първо за Шарапова от началото на сезона на клей. Както е известно преди този турнир рускинята спечели трофея в Щутгарт. Още по-добър обаче е показателят на Серина Уилямс, която все още няма загуба на клей през годината. Преди няколко седмици американката спечели по изразителен начин турнира на зелен клей в Чарлстън.

Явно имена като Серина Уилямс и Мария Шарапова не се оказаха достатъчно примамливи за мадридчани, които оставиха централния корт обидно празен. Двубоят се игра пред срамно малко публика, предвид класата и историята на двете тенисистки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини