И Ноле напусна Мадрид! Типсаревич на 1/2 финал (ВИДЕО)



11-05-2012 21:57 | Николай Драгиев

Шампионът напусна "Мастърс 1000" в Мадрид. След Рафаел Надал и световният номер 1 Новак Джокович бе надигран в испанската столица. При това отново от сънародник - Янко Типсаревич победи Ноле след 7:6(2), 6:3. Това ще бъде първи полуфинал на Типси на турнир от тази категория.

Така двамата най-недоволни от синия клей състезатели не успяха да достигнат дори полуфиналите. Очаква се през следващата година и двамата да бойкотират надпреварата, ако не бъде сменена настилката.

За Типсаревич, който е номер 8 в ранглистата това е втора победа над Джокович. През 2011-а той го победи и на финалния "Мастърс" в Лондон, но в груповата фаза.

Двубоят започна много равностойно и гейм за гейм. Джокович бе този, който по-лесно печелеше геймовете си и като цяло сервираше доста добре. Той пропусна цели 4 шанса да пробие сервиса на Типсаревич в първите 6 гейма преди логичния тайбрек. Той не го стори главно заради смелата игра на неговия сънародник.

В тайбрека Типсаревич игра по-концентрирано и се възползва от няколко леки грешки на Джокович, за да спечели със 7:2 точки. В целия сет Типсаревич закова цели 22 печеливши удара и заслужаваше успеха.

Вторият сет бе по-различен. Типсаревич продължи да играе и най-вече да сервира успешно. Той поведе с 5:2 и малко след това получи 3 мачбола при сервис на Джокович. Световният номер 1 не просто спаси ситуацията от 0:40 на свой сервис, а малко по-късно дори имаше възможност да върне единствения пробив в тази част.

Типсаревич спаси 3 точки за пробив пред Джокович и затвори мача с 6:3.

"Няма да бъда тук следващата година, ако условията на игра са същите," заяви Джокович веднага след мача.

Оттук нататък Типсаревич очаква в полуфиналите по-добрия измежду Роджър Федерер и Давид Ферер.

Новак Джокович пък се отправя към червения клей в Рим, където през следващата седмица има да защитава титлата си от местния "Мастърс 1000".

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини