Федерер е само на две победи от №2 в ранглистата (ВИДЕО)



11-05-2012 23:46 | Николай Драгиев

Роджър Федерер с лекота достигна до полуфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид на противоречивия син клей. Швейцарецът победи Давид Ферер с 6:4, 6:4 и в събота ще спори с Янко Типсаревич за място на финал.

Федерер демонстрира, че с всеки изминал мач се чувства все по-добре на неудобната за повечето състезатели настилка в Мадрид. Той вече е само на 2 победи от това да изпревари Рафаел Надал в световната ранглиста като №2. Това ще стане при титла в испанската столица.

Първият сет между Федерер и Ферер продължи 40 минути, а в него испанецът опита да играе по-агресивно от обичайното и това доведе до 17 непредизвикани грешки от негова страна. Федерер реализира пробив още в самото начало, който без проблеми задържа до 6:4 в своя полза. Той загуби едва 4 точки на свой сервис за целия сет.

Във втория сет Федерер отново изкова един пробив, който му бе абсолютно достатъчен без никакви проблеми да затвори мача с ново 6:4. За бившия номер 1 това бе 13-а победа от 13 мача срещу Ферер.

Със 78% първи сервис Федерер буквално не остави шанс на съперника да разчита на нещо повече в мача. Самият Ферер пък завърши срещата с нехарактерните за него 31 непредизвикани грешки.

Съперник на Федерер в полуфиналите ще бъде световният номер 8 Янко Типсаревич. Фед-Експрес води с 4:0 на сърбина в преките срещи, а Типси не е печелил сет в тях от 2008-а. Двамата играха за последно на "Ролан Гарос" преди година, когато в три сета Типсаревич взе 8 гейма.

Програма на полуфиналите
:

16,30 часа българско време:
Томаш Бердих - Хуан Мартин дел Потро

20,00 часа:
Роджър Федерер - Янко Типсаревич

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини