Типсаревич разкри защо Надал и Джокович са бесни от синия клей



12-05-2012 11:44 | Николай Драгиев

Световният номер 8 Янко Типсаревич направи свой анализ на състоянието на кортовете в Мадрид и по-специално на проблемите, които някои състезатели срещат със синия клей. Според него е почти невъзможно да се играе в защита на тази настилка и именно затова Новак Джокович и Рафаел Надал толкова явно заявяват своето недоволство от покритието.

"Рафа и Ноле са най-добрите при игра в защита. Ето защо са толкова недоволни от синия клей. На него е просто невъзможно да играеш в защита," лаконичен бе Типсаревич, който надигра със 7:6, 6:3 Джокович снощи.

"Мисля че играя добре. Победих световния номер 1, а преди това и Жил Симон, когото не бях надигравал досега. Като цяло показвам качествен тенис. Повярвах в своята игра, след като победих Ноле в Лондон в края на миналата година," призна още Типси.

"Дали с право съм в топ 10? И да, и не. Подобни победи обаче показват, че съм на прав път. Трябва да потвърждаваш своя висок рейтинг именно с такива победи," откровен е сърбинът.

Типсаревич признава, че очаква много труден мач с Роджър Федерер в полуфиналите.

"Федерер е най-трудният съперник на тази настилка. Той почти не се защитава и през цялото време атакува със сервиса и форхенда си. Ще бъде много тежко да се боря с него. Ако искам да спечеля, трябва да покажа най-добрия си тенис," допълни още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини