Серина за синия клей: И да не ми харесва, има ли смисъл да се оплаквам?



12-05-2012 22:07 | Станко Димов

Серина Уилямс ще излезе в неделя срещу Виктория Азаренка в спор за трофея от турнира в Мадрид. Надпреварата породи куп спекулации през последните дни, като почти нямаше състезател, който да не се оплаче от състоянието на синия клей, на който се провежда турнира.

Нещо повече – лидерите в схемата при мъжете и миналогодишни финалисти – Новак Джокович и Рафаел Надал дори заплашиха, че догодина няма да вземат участие в надпреварата, ако тя продължи да се провежда на син клей. Серина Уилямс обаче е на друго мнение.

„Какво мисля ли? Положението можеше да е по-зле. Може би кортовете наистина не са перфектни, но какво можем да направим? Това е турнирът и аз го приемам такъв. Опитвам се да се представя по-добре, да свикна по-бързо с условията. Не очаквайте да започна да се оплаквам”, коментира Уилямс.

Носителката на 13 титли от Големия шлем призна също, че има доста сериозна подкрепа в столицата на Испания. „С мен са майка ми, моите момичета – кучетата Джеки и Лаура, Саша, който ми е спаринг партньор, както и един кондиционен специалист”, сподели американката.

В заключение Серина Уилямс сподели и как разпуска след двубои. „Обикновено отивам да хапна нещо вкусно (смее се). Когато се примера в хотелската стая си пускам някой забавен филм. Като цяло след двубой рядко мисля за тенис, това понякога е добре, но понякога ми изиграва лоша шега”, разкри още Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини