Героят Григор играл със силни болки и на инжекции07-03-2010 21:05 | Станко Димов

Григор Димитров е превъзмогнал силни болки в китката, за да играе в мачовете за купа "Дейвис" за България. Това разкри лично капитанът на националния ни отбор Огнян Илиев след последната среща с Монако.

 

"Григор Димитров се представи героично. Още преди срещите той страдаше от възпаление на сухожилие на китката, което е последствие прерастна на цялата ръка. Григор обаче стисна зъби, игра на инжекции, хапчета, прахчета и се представи блестящо", призна Оги Илиев.

 

"Сигурен съм, че Григор никога няма да забрави тези двубои, атмосферата в залата и подкрепата на публиката. Вярвам, че за него идват положителни моменти и той рязко ще дръпне нагоре. Мачът му днес бе като по учебник. Той се справи отлично във всяко едно отношение - тактически, физически и психически. Мога да нарека поведението му на корта героично", каза още щастливият капитан.

 

Илиев не пропусна да изкаже специални благодарности и към Димитър Господинов, който е с основна заслуга България да получи подкрепата на доказан специалист като Петер Лундгрен.

 

"Благодарен съм на Митко. Благодарение на него човек от ранга на Лунгрен бе непрестанно до нас в залата, подкрепяше ни и с присъствието си оказа положително влияние върху целия отбор".

 

"Щастлив съм и от показаното на двойки между Димитров и Цветан Михов. Това бе дебютен мач за Цецо и той се справи наистина отлично. Да, можем да кажем, че в тяхно лице България намери своя отбор на двойки. Двамата са отличен пример за това как младостта може да победи опита", сподели Огнян Илиев.

 

"Предстои ни мач срещу Словения, до когото има достатъчно време. Ще се подготвим, тепърва ще го мислим. Доволен съм от целия отбор. Най-важното е, че залата бе пълна и в трите дни и хората останаха доволни от българския тенис", категоричен е Илиев.
Коментари
Турнир: Guangzhou International Women′s Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Гуанджоу, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Toray Pan Pacific Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $799,000

Official Website | Livescore
Турнир: Korea Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Сеул, Корея
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Moselle Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мец, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €561,345

Official Website | Livescore
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,151,110

Official Website | Livescore
Други новини