Серина триумфира в Мадрид, унижи Азаренка във финала



13-05-2012 15:39 | Николай Драгиев

Серина Уилямс показа, че е амбицирана отново да се докаже като най-добрата тенисистка в света. Американката спечели безапелационно супертурнира на син клей в Мадрид, след като във финалния мач разгроми световната номер 1 Виктория Азаренка с 6:1, 6:3. Това е общо 41-а титла във впечатляващата кариера на Уилямс и първа на син клей.

За Уилямс това е втора поредна титла през 2012-а година, след като тя триумфира и на зелен клей в Чарлстън наскоро. За Азаренка пък е втори пореден загубен финал, след като тя отстъпи и на Мария Шарапова в Щутгарт, но на червен клей.

Освен всичко Серина Уилямс вече има 13 победи над състезателки, които са действащи номер 1. По този показател тя се изкачи на трето място по този показател в историята, заедно със сестра си Винъс Уилямс.

От новата седмица Уилямс ще се придвижи до 6-о място в световната ранглиста.

Двубоят започна с леко закъснение, след като сутиенът на Уилямс се скъса на загрявката. При завръщането си на корта Серина започна перфектно мача и поведе с 4:0. Тя се възползва от скованата игра на Азаренка, която направи поредица от двойни грешки. Уилямс пък наказваше всеки малко по-лек сервис на световната номер 1 с безкомпромисни уинъри. Така Вика успя да вземе едва един гейм в първата част.

Абсолютно нищо не се промени и на старта на втория сет. Уилямс продължи методично да налага волята си и поведе с 3:0. Азаренка бе бясна от развитието на ситуацията и дори опита да счупи ракетата си.

До края на срещата единственото, което Азаренка успя да стори е да направи резултата по-почетен, взимайки 3 гейма на свой сервис. Двубоят продължи едва малко над час. За целия двубой Уилямс завърши с 26 печеливши удара при 6 за Азаренка.

Така след впечатляващите си победи над Виктория Азаренка, Мария Шарапова и Каролина Вожняцки, Серина Уилямс се превръща може би основната фаворитка за титлата на "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини