Федерер може да пропусне Рим, изненадан е от титлата (видео)



14-05-2012 00:01 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обяви, че може и да не играе на предстоящия "Мастърс 1000" в Рим. По програма той трябва да стартира в сряда участието си в надпреварата, но призна, че ако физически не е готов затова, може и да пропусне надпреварата.

Както е известно Федерер бе извън корта повече от месец, а при завръщането си през миналата седмица триумфира на "Мастърс 1000" в Мадрид.

"Отивам в Рим утре и ще видим как ще бъде ситуацията. Ще преценим в какво състояние ще бъде моето тяло и ще преценим. Ще видим дали ще играя в сряда или не. Трябва да взема правилното решение в случая. Много съм щастлив, но и тотално изтощен. Все пак след 2 дни може да съм напълно възстановен и готов за игра," обясни Федерер.

Иначе Федерер отчете, че е изключително доволен от титлата в Мадрид, която е била малко неочаквана за него, след като повече от месец бе извън игра.

"Чувството е страхотно. Това бе много труден турнир за мен и дадох всичко от себе си. На моменти играх страхотен тенис, в други не толкова. Като цяло съм доволен от нивото си при условията за игра, пред които бях поставен," обясни той.

"Определено е изненадващо за мен да се завърна след тази пауза и да спечеля титлата," отчете още швейцарецът.

Самият Федерер има само 3 загуби от US Open насам и признава, че се чувства в прекрасно състояние. "В последните месеци играя много силно и това не може да не повлияе на увереността ми," казва още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини