Шарапова: Ще бъда готова за следващия мач срещу Серина



14-05-2012 18:33 | Станко Димов

Мария Шарапова вярва, че Серина Уилямс е променила играта си, когато двете се срещнаха на турнира в Мадрид миналата седмица. Рускинята допълни, че няма никакво намерение да сдава титлата си от Рим и е готова да се изправи отново срещу Уилямс (могат да играят на финал), ако това се наложи.

„Гледах някои от предишните й двубои в Мадрид. Когато тя излезе срещу мен обаче записа 13 аса”, започна шеговито Шарапова.

„Серина определено игра много силно срещу мен. Оръжие и беше не само първия, но и втория сервис, защото дори от него успя да направи ас. Много по-трудно е да се играе на клей-кортове, защото те вещаят по-дълги разигравания, в които трябва да си много силен”, коментира Шарапова.

Рускинята спечели турнира в Щутгарт преди няколко седмици и вярва, че ще може да покори и този в Рим. Миналата година Маша спечели във Вечния град, след като на финала победи Саманта Стосър.

„Сега се чувствам много по-сигурно на клей. С основна заслуга за това бе именно триумфът ми в Рим миналата година. Сезонът на клей е кратък, затова трябва да си в перфектна физическа форма, ако искаш да се представиш силно на него. Случва се да играеш 5 дни поред двубои по 3 часа. Затова е много важно да се възстановяваш бързо. Познавам отлично тялото си и знам какво да направя, за да бъда готова за следващия мач”, каза още Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини