Стефан Цветков: Дими е патриот, вече мисли за Купа „Дейвис”



16-05-2012 14:24 | Станко Димов

Президентът на родната федерация по тенис Стефан Цветков коментира пред Tennis24.bg „случая Кутровски”. Както е известно във вторник вечерта излезе решение на ITF, които спират правата на българския тенисист за 2 години.

 Причината – положителна допинг-проба, дадена от Дими на турнира в Сан Хосе през февруари. Цветков заяви, че адвокатът на Кутровски ще обжалва решението и изрази надежда, че санкцията ще бъда намалена. 

„Ситуацията определено е много неприятна. За мен това е по-скоро показване на мускули от страна на антидопинговата комисия. Дими ще обжалва със сигурност и се надявам до един месец да има резултат.

Ние като федерация също реагирахме, доколкото имаме сила. Пратихме писмо, но нещата не зависят от нас, ние не сме страна в случая. Кутровски има адвокат, който движи случая.

„Дими е доста силен като характер. Тренира всеки ден, иска догодина да спечелим промоция за Първа група на купа „Дейвис”. Той е силно момче, в момента по-скоро мисли за купа „Дейвис”, а не за неговите мачове. Голям патриот е! Ще обжалваме, дано му намалят наказание, за да бъде в строя за купа „Дейвис”, коментира още Стефан Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини