Анди Мъри се провали; Надал с разгромен успех (ВИДЕО)



17-05-2012 19:38 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Анди Мъри не показа как ще защити полуфинала си от "Ролан Гарос" преди година, след като загуби още в трети кръг на "Мастърс 1000" в Рим. Шотландецът отстъпи след 7:6, 2:6, 3:6 пред Ришар Гаске за 3 часа битка.

Във Великобритания вече са скептични спрямо шансовете на Мъри за предстоящите сериозни турнири през лятото. От Острова припомнят, че Мъри вече не е печелил титла в последните 7 турнира, на които е участвал.

Освен неубедителната си игра Мъри също така демонстрира и доста изтощен вид в края на мача, което също не е добър знак преди втория за годината турнир от Големия шлем.

Мъри може да обвинява единствено себе си за поражението, след като допусна 49 непредизвикани грешки и остави на корта 15 нереализирани точки за пробив.

В същото време Ришар Гаске показа, че подобрява формата си и реализира втора победа над състезател от топ 10 през 2012-а година. Французинът ще спори с Давид Ферер за място на полуфинал.

Съвсем различно лице демонстрира световният номер 2 Рафаел Надал. Испанецът достигна с лекота четвъртфиналите, след като разгроми с 6:1, 6:1 световния номер 26 Марсел Гранойерс.

Надал стартира срещата с 2 двойни грешки при свой сервис, но след това показа безапелационното си превъзходство над Гранойерс. Това е втора победа за годината на Надал над този съперник.

Надал показа много убедителни действия на корта и очевидно се е приспособил много бързо към условията на игра в Рим след синия клей в Мадрид.

В четвъртфиналите Надал ще играе с Томаш Бердих, срещу когото води с 13:3 в личните срещи. Интересното е, че само 3 от тези победи са дошли на клей, а останалите на бързи настилки. Надал има и два случая, в които печели с 6:0 сетове на клей срещу Бердих.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини