Серина пожела на Джокович "Ноле Шлем"



18-05-2012 11:41 | Станко Димов

Бившата №1 в света Серина Уилямс пожела на Новак Джокович да спечели започващия в края на месеца „Ролан Гарос” и да направи своя „Ноле Шлем”.

Както е известно сърбинът държи в ръцете си трофеите от последните 3 турнира от Шлема, като при успех в Париж ще запише страхотно постижение. На всичкото отгоре Джокович може да направи „кариерен шлем”, тъй като титлата от „Ролан Гарос” е единствената от големите 4, която все още няма във витрината си.

Бившата номер едно в света Серина Уилямс има своя „Серина Шлем” – през 2003 „Бях толкова уверена във възможностите си и мислех, че никой не може да ме победи”, коментира Уилямс относно представянето си в Австралия (2003), където преследваше 4-ата си поредна титла от Шлема. 

„Заминах за Австралия, където се играе на твърда настилка, а аз я обичам. Мисля, че спечелих турнира в първия си мач, когато за малко да загубя, но продължих да се боря и в крайна сметка триумфирах".

Серина добави още, че ако Новак Джокович спечели „Ноле Шлем” в Париж, тя ще бъде много впечатлена. Сърбинът триумфира в последните три големи турнира - Уимбълдън, US Open и Australian Open.

„Ще бъде невероятно. Не мисля, че дори Роджър го е правил. Ако Новак успее, той ще се присъедини към моя клуб и ще бъдем най-добри приятели”, завърши с усмивка на лице Серина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини