Серина не излезе на корта, Ли На е на финал в Рим (обновена)



Серина не излезе на корта, Ли На е на финал в Рим (обновена)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-05-2012 13:25 | Станко Димов

Ли На от Китай е първата финалистка на силния турнир на клей в Рим. В 13:00 часа шампионката от „Ролан Гарос” трябваше да се изправи срещу Серина Уилямс в двубой от полуфиналите, но американката не излезе на корта.

Причината за решението на Уилямс е болка в гърба, която Серина изпитва от началото на седмицата. Така Ли На е на финал без игра.

"Много съжалявам, че няма да мога да играя днес на турнира в Рим, който се превърна в един от любимите ми! Всички се отнасят страхотно с мен, особено директора на турнира. Уверявам ви, че догодина със сигурност ще ме видите пак в Рим", написа Серина в профила си в една от социалните мрежи.

По-късно днес китайката ще разбере името на съперничката си за титлата. Във втория полуфинал сили ще премерят Ангелик Кербер и Мария Шарапова. Дуелът между германката и рускинята стартира в 14:30 часа българско време.

В следствие на контузията, Серина Уилямс пропусна възможността да направи своебразен хеттрик от титли на клей в навечерието на „Ролан  Гарос”.

Както е известно през последните седмици американката спечели турнирите в Чарлстън (зелен клей) и Мадрид (син клей) и призна, че се чувства отлично на традиционно неудобната за американски състезатели землена настилка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини