Серина: Спокойно, ще бъда 100% готова за „Ролан Гарос”



19-05-2012 15:25 | Станко Димов

Серина Уилямс успокои феновете си заявявайки, че ще бъде напълно здрава за започващия в края на месеца „Ролан Гарос”. Както е известно по-рано днес американката се отказа от участие от турнира в Рим. Уилямс трябваше да излезе на корта срещу Ли На в спор за място на финал, но не го направи. Причината – травма в гърба.

„Добре съм. Ще бъда на 100% готова за „Ролан Гарос”, увери Серина Уилямс на пресконференция в Рим.

„През седмицата почувствах лека болка в гърба, а програмата ми както знаете е много натоварена. Надявам се да изляза на корта и да довърша участието си в турнира, но гърбът ми не ми позволи.

През последните седмици играх доста и натоварванията си казаха думата. Намирам се в добра форма в навечерието на „Ролан Гарос”. Искам да бъда напълно здрава за следващите няколко месеца”, каза още Уилямс.

Както е известно след Откритото първенство на Франция Серина Уилямс ще атакува нова титла от Уимбълдън, както и от олимпийските игри в Лондон, които ще се проведат на „Ол Ингланд Клъб”.

Освен на сингъл, Уилямс планира да участва на Игрите и в турнира на смесени двойки (най-вероятно с Анди Родик), което прави предпазливите й действия и отказването в Рим повече от логично.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини