Федерер: Новак показа защо е №1, това не е случайно



20-05-2012 00:59 | Николай Драгиев

Роджър Федерер призна превъзходството на Новак Джокович в техния сблъсък от полуфиналите на "Мастърс 1000" в Рим. Швейцарецът не пожела да се оправдае с физическа умора и отдаде заслуженото на световния номер 1.

"Новак е номер 1 в света и тази вечер го доказа. В началото на мача имах проблем да намеря своя ритъм на игра. Във втория сет имах своите шансове, но не направих достатъчно, за да спечеля. Той бе много агресивен още от началото и се справи прекрасно с моя сервис. Новак бе по-добър от мен," категоричен бе Федерер.

"Беше ми трудно да изиграя толкова поредни мачове, но не по причини свързани с тениса. Аз все пак съм баща на две момичета. Не искам да се оправдавам с подобни неща," заяви още Федерер.

"В следващите дни ще опитам максимално да си почина и да се възстановя преди "Ролан гарос". Имах много сериозен физически проблем в Рим, но от ден на ден нещата се подобряват. Доволен съм, че сега ми предстои почивка," обясни Федерер, който отказа да назове точната контузия, която го мъчи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини