Хюит: Възможно най-бързо искам в топ 5



28-12-2009 18:12 | Станко Димов

Бившият номер 1 в света Лейтън Хюит започва годината с нови амбиции. Той излиза на корта още в събота на на турнира за смесени двойки "Хопман Къп" в Пърт. След като се раздели с легендарния Тони Роуч, Хюит се свлече до 109-о място през февруари, но под ръководството на Нейтън Хийли завърши годината като 22-и в света. "Бих се радвал да се върна в топ 5 възможно най-бързо", сподели Хюит, който ще започне 13-ия си сезон като професионален тенисист.

"Четирите турнира от Големия шлем са приоритет. Откритото първенство на Австралия и "Уимбълдън" са любимите турнири не само за мен, но и за Нейтън. Сега се подготвям за "Хопман Къп" и след това за Сидни, преди Australian Open. В Мелбърн трябва да съм в най-добрата си форма", допълни тенисистът.

Върхът на миналия сезон за Лейтън бяха четвъртфиналът на "Уимбълдън", където отстрани бъдещия шампион на US Open Хуан Мартин Дел Потро в първия кръг, и титлата на клей в Хюстън през април. През 2009 г. той игра седем пъти на четвъртфинал, два пъти на полуфинал и веднъж на финал, победи финалиста от "Ролан Гарос" Робин Сьодерлинг в Синсинати, а в края на сезона загуби от Федерер в четири сета на US Open.


Емил Янчев, Спортал




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини