Ким Клайстерс обяви: Спирам с тениса след US Open 2012



22-05-2012 15:18 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс обяви, че след US Open 2012 слага окончателно край на кариерата си!  Белгийката, която миналата година дори достигна до първото място в световната ранглиста, сега се намира на 44-о място в подреждането, след като от месеци се бори с различни травми.

От сега е известно, че Ким Клайстерс ще пропусне "Ролан Гарос", но затова пък ще опита да е напълно възстановена за Уимбълдън. Тя цели и силно представяне на Олимпийските игри това лято в Лондон.

Иначе 28-годишната Клайстерс се завърна в тениса през 2009-а година, след като пропусна две години. Още в третия си турнир, белгийката спечели за втори път US Open.

Тогава тя стана първата майка, която печели турнир от Големия шлем след Ивон Гулагонг, която стори това през 1980-а година.

На специална пресконференция днес Клайстерс обяви, че 2012-а година ще бъде нейна последна в кариерата, а US Open съответно прощален турнир.

"Контузиите са в миналото и всичко се развива добре за мен. Остават ми още 2 седмици до момента, в който ще започна да играя отново тенис," заяви Клайстерс.

"US Open ще бъде много специален за мен и това е идеалното място да приключа с тениса," обясни Ким, която го е печелила три пъти до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини