Хубава победа на Пиронкова на старта в Индиън Уелс



Хубава победа на Пиронкова на старта в Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-03-2010 02:05 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова за втори път в кариерата си отупа словачката Кристина Куцова и се класира за втори кръг на квалификациите на турнира в Индиън Уелс. В отделните части първата ни ракета спечели с 6:1, 7:6 (3).

Цвети се представи блестящо в първия сет. Въпреки че Куцова вкарваше почти единствено първи сервис, пловдивчанката тотално доминираше на корта. Куцова спечели само 4 точки от разиграни 17 на свой сервис. Пиронкова пък бе много стабилна във важните разигравания и отрази 4 възможности за пробив.

Безгрешната игра на Пиронкова продължи и през втората част. Тя сервираше качествено, а на всичкото отгоре осъществи ранен пробив. При 4:3 в нейна полза обаче последва внезапен срив. От него се възползва Куцова, която проби, поведе с 5:4, а на всичкото отгоре получи 2 сетбола в подаването на Цвети. Ненадейно обаче Пиронкова заби 3 аса, спаси ситуацията и изравни за 5:5. Двете бързо си размениха по още един пробив и докараха нещата до тайбрек. В него по-опитната Пиронкова измъкна успеха със 7:3 точки.

Това втора победа на Пиронкова над 110-ата в света Куцова, след като през 2008 г. я побеждава в София пак в два сета.

За победата си Цвети ще прибере минимум 2100 долара и 20 точки за ранглистата. Във втория кръг на пресявките Пиронкова ще играе срещу шестата в схемата на квалификациите и 89-а в световната ранглиста японка Аюми Морита (Япония), която се наложи трудно в І кръг над Дария Кустова (Беларус) с 6:2, 4:6, 6:4.

 

При победа и над японката в третия решителен кръг на квалификациите Пиронкова ще се изправи срещу по-добрата измежду петата в схемата и 86-а в света Аранча Пара Сантоня (Испания) и американката с “уайлд кард” Слоан Стивънс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини