Руснак отстрани Димитър Кузманов на “Carlsberg Cup” в София



24-05-2012 17:50 | Николай Драгиев

Поставеният под №7 в основната схема Михаил Василиев от Русия отстрани българския национал Димитър Кузманов със 7:6(8), 6/4 на международния турнир по тенис за мъже “Carlsberg Cup” с награден фонд 10 000 долара в София.

На централния корт на Българския национален тенис център “Карлсберг” двамата изиграха интересен и оспорван мач, в който българският тенисист изпусна своите шансове за по-добро представяне в турнира. Кузманов водеше с 4:1 и с 5:2 в първия сет, но допусна изравняване, а в тайбрека имаше сетбол при свой сервис при 8-7 точки, но направи две поредни двойни грешки и малко след това загуби. Във втория сет Василиев поведе с 5:2, националът ни за Купа “Дейвис” спечели следващите два гейма, но не успя да постигне пълен обрат.

Динко Халачев, който успешно преодоля квалификациите, също отпадна в първия кръг след загуба от Арсение Златанович (Сърбия) с 1/6 3/6. Антонио Стойнев, загубил в квалификациите, но попаднал като “щастлив губещ” в основната схема, бе отстранен от Тристан-Самуел Вайсборн (Австрия) с 2/6 2/6. Също като “щастлив губещ” в първия кръг игра и състезаващият се за Германия Милен Янакиев, но бе разгромен от Роберто Маркора (Италия) с 0/6 1/6.

Българска двойка достигна до полуфиналите на двойки на “Carlsberg Cup”. Динко Халачев и Петър Трендафилов отстраниха поставените под №3 Мохамед Сафуат (Египет) и Тристан-Самуел Вайсборн (Австрия) с 4/6 6/4 10/8. В спор за място във финала Халачев и Трендафилов ще срещнат победителите от мача на първите в схемата Горан Тошич (Черна гора) и Михаил Василиев (Русия) срещу Мануел Санчес (Мексико) и Ласло Урутия Фуентес (Чили).

След дъжда в последните два дни, днес организаторите от БФТ положиха максимални усилия и изоставането в програмата бе наваксано. Утре от 10.00 ч. на Българския национален тенис център “Карлсберг” в Борисовата градина в столицата започват четвъртфиналите поединично, за които се класираха състезатели от осем различни държави (Франция, Египет, Черна гора, Германия, Русия, Сърбия, Швейцария и Италия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини