Клайстерс за "Ролан Гарос": Разочарована съм, но животът продължава



25-05-2012 16:30 | Станко Димов

Една от емблематичните тенисистки за последното десетилетие – Ким Клайстерс е в Париж, но не за да участва на „Ролан Гарос”, а като част от програма на един от спонсорите й.

Белгийката отдели няколко минутки за представителите на медиите и сподели чувствата си в този момент от сезона. Както е известно наскоро Клайстерс потвърди, че ще сложи край на кариерата си след US Open 2012. Но дали това ще стане точно след битките в Ню Йорк, или след тези в Истанбул, вижте от следващите редове.

„Чувствам се добре. Разбира се, няма как да не съм тъжна, тъй като обикалям около кортовете на „Ролан Гарос” и знам, че няма да мога да играя в турнира. Започнах тренировки преди десетина дни и сега целта ми е да се възстановя за турнира в Хертогенбош”, сподели Клайстерс.

„Когато се контузих на турнира в Маями бях безкрайно разочарована. Казах си: „о, не! Още една контузия, това просто не може да е истина”.  Това беше труден момент за мен, още повече, че не беше минала много време от предишната ми контузия.

Но това е положението – нещата се случват и никой не може да ги спре. Животът продължава. Сега очаквам с нетърпение другите големи предизвикателства пред мен за тази сезон – Уимбълдън, Олимпийските игри и US Open.

Дали ще се откажа след US Open 2012? Винаги съм казвала, че искам да играя в Мастърс-а (заключителния турнир на 8-те най-добри, който се провежда в Истанбул), но ако ранкингът ми няма да ми го позволи, то тогава ще се откажа веднага след US Open”, обобщи Клайстерс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини