Надал: Вече постигнах повече, отколкото съм си мечтал



26-05-2012 12:10 | Николай Драгиев

Рафаел Надал коментира, че вече е надминал и най-оптимистичните си очаквания за своята кариера. Въпреки това испанецът е мотивиран да спечели за седми път "Ролан Гарос", който започва идната неделя.

Испанецът има невероятните 45 победи от 46 мача в Париж и отново е считан за фаворит за трофея. Независимо, че световният номер 1 Новак Джокович е спечелил предходните три турнира от Големия шлем и във френската столица ще опита да оформи своя Кариерен шлем.

Само в клей сезона Надал има постижение от 16:1, а поражението не дойде на червен клей, а на синята настилка в Мадрид.

"Постигнал съм много повече, отколкото съм мечтал. Винаги идвам тук с мотивацията да се представя добре. Но не съм по-мотивиран само защото мога да спечеля титлата за седми път. Не. Не съм по-мотивиран от първия път, когато дойдох тук през 2005-а.

"Не бях по-мотивиран през 2010-а, след като загубих през 2009-а. Мотивацията винаги е същата - понякога губиш, понякога печелиш. Това е спортът," коментира Надал.

Самият Надал признава, че е в добра форма и психологическо състояние, след като прекъсна серията от седем загуби срещу Новак Джокович. "Стартирах сезона на клей много добре. Направих фантастични турнири в Монте Карло, Барселона и Рим. Играя добре. Ще дам най-доброто от възможностите си да спечеля," заяви Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини