Азаренка разчита на помощ от Моресмо за "Ролан Гарос"



27-05-2012 13:43 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Виктория Азаренка е оптимистично настроена преди втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". Белорускинята има много слаби показатели в Париж - 11 победи в 6 участия до момента.

Поне в турнирите от Големия шлем това е най-слабото й постижение и тя е амбицирана да подобри показателите си на червения клей.

"Всъщност наистина обичам да играя на клей," споделя Азаренка, която стартира турнира срещу италианката Алберта Брианти.

"Преди настилката бе доста хлъзгава, но сега е доста по-добре. Продължавам да играя в моя стил, подобно на твърди кортове, но с някои промени. Разбира се, точките са малко по-дълги и затова трябва да съм по-търпелива. Като цяло смятам, че кортовете са станали по-бързи," коментира Азаренка.

Наскоро Азаренка назначи в своя екип бившата номер 1 Амели Моресмо, която със сигурност може да й помогне с куп полезни съвети.

"Много съм доволна, че работя с нея. Тя е много е много опитна и ми помага както за ситуациите на корта, така и извън него. Освен това тя може да ме посъветва и какво да правя по време на мачовете, особено тези на по-високо ниво, тъй като тя е участвала в много такива," смята Вика.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини