Играчи и специалисти залагат на Надал



27-05-2012 23:04 | Станко Димов

Рафаел Надал ще спечели за седми път „Ролан Гарос”. Около това мнение се обединиха огромна част от тенисисти, анализатори и специалисти, които се изказаха относно започналия в неделя турнир от Големия шлем. 

 

„Започна „Ролан Гарос”! Ще заложа пари за титла на Надал”, написа в профила си в една от социалните мрежи легендарният германски тенисист Борис Бекер. 

На подобно мнение е и рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер. „Рафа е големият фаворит в Париж, мисля, че в това няма съмнение”, обяви швейцарецът в навечерието на турнира. 

„Ако трябва да заложа пари за шампион, то ще избера Надал, не Джокович”, сподели от своя страна Фернандо Вердаско, който наскоро победи Матадора в двубоя им на синия клей в Мадрид. 

Може би най-изчерпателен в прогнозата си бе световния №1 Новак Джокович, който при триумф в Париж ще направи т.нар. „Ноле шлем” (ще притежава последните 4 титли от Големия шлем).

„Чувствам, че играя най-добрия тенис през кариерата си. Знам, че имам сили да спечеля „Ролан Гарос”. От тук до края на кариерата ми този турнир ще бъде моята голяма цел и това ще бъде така, докато не го спечеля. Надявам се да го сторя още тази година.

В същото време обаче съм наясно, че когато става въпрос за клей, Рафаел Надал е играчът, който трябва да бъде победен. Той е факторът, с който не само аз, но и Роджър, Мъри и всички останали ще трябва да се съобразяваме. Погледнете резултатите на Рафа на клей и ще разбере за какво говоря”, коментира Джокович.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини