ВИДЕО: Пиронкова с впечатляващ обрат на „Ролан Гарос”



29-05-2012 16:13 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на „Ролан Гарос”. На старта на турнира пловдивчанката записа впечатляващ обрат срещи силната белгийка Янина Викмайер и се поздрави с крайния успех с 3:6, 6:0, 6:3 след близо два часа игра.

Важно е да се отбележи, че през цялата среща Пиронкова бе поставена под сериозен натиск от страна на публиката, която мощно подкрепяше Викмайер. Цвети обаче стисна зъби, показа характер и намери сили да смълчи десетките белгийски привърженици, които наблюдаваха двубоя на корт №7.

Във втори кръг Пиронкова ще се изправи срещу шампионката от 2010-та година Франческа Скиавоне, като при успех за първи път в кариерата си ще играе в трети кръг.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ!

Янина Викмайер започна по-агресивно срещата и успя рано да пробие за 3:1. С течение на двубоя обаче Пиронкова ставаше все по-стабилна в разиграванията, като при 3:5 получи два шанса да върне единствения пробив в двубоя до момента. В тези моменти обаче Викмайер избра да остане пасивна и да чака грешка на българката, което се оказа правилна тактика. След няколко топки в аут от страна на Цвети, без да блести с нищо Викмайер поведе в резултат - 6:3.

По-силната игра на Пиронкова в края на първия сет даде отражение и през втория, в който българката помете опонентката си с 6:0! Цвети бе брилянтна, а с играта си тотално отчая трътлестата белгийка.

В истинска драма се превърна стартът на заключителния трети сет. Пиронкова взе подаването си, а в ответния гейм съдията на стола вече бе обявил резултат 1:1, когато Цвети оспори сервиса на белгийката. Оказа се, че топката наистина е била в аут и двете преиграха разиграването, което бе спечелена от българката. В последствие нашето момиче взе и следващите 2 точки и проби, записвайки 8 пореден гейм на сметката си.

Въпреки тежкото си положение, Викмайер стисна зъби и прекъсна черната серия, като върна пробива, при това на 0. Малко по-късно белгийката, бурно подкрепяна от сериозна агитка от нейни сънародници, дори получи няколко възможности за 3:2. След изключително дълъг и тежък гейм Пиронкова спаси второто си подаване и поведе с 3:2.

Това се оказа и преломният момент в сета, защото в ответния гейм Цвети проби и поведе с 4:2 гейма! Този пробив се оказа напълно достатъчен за нея да затвори сета и мача - 3:6, 6:0, 6:3.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ УСПЕХА НА БЪЛГАРКАТА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини