Димитров: Имам много какво да подобря, но не съм притеснен



29-05-2012 19:51 | Николай Драгиев

Григор Димитров даде обширно интервю за сайта на ATP, в което говори за своите амбиции, както и за някои неща извън корта. Днес Димитров постигна първата си победа изобщо на втория турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Франция. Той надигра със 7:6, 6:1, 6:1 американеца Доналд Йънг.

Григор, сигурно сте много щастлив след първата си победа на "Ролан Гарос?
О, да, определено. Още повече аз живея в Париж, чувството е страхотно. От доста време очаквам този турнир и съм наистина щастлив, че стартирах с победа. Беше страхотен ден за игра. Всичко се получаваше и се чувствах страхотно. Живея сам в Париж, но всичките ми роднини са ме наблюдавали, така че чувството е страхотно. Баща ми, майка ми, приятелите винаги са ме подкрепяли. Доволен съм, че успях да приключа срещата в три сета.

Кое прави "Ролан Гарос" специален за теб? С какво той е по-различен от останалите в Големия шлем?
Клей кортовете (смее се). Преди всичко мястото на комплекса е страхотно. Има страшно много хора, които присъстват на турнира. Хората ценят високо този турнир. Винаги е бил специално място. Лято е и всички се чувстват добре, всички са в игрови ритъм и тренират. Ето защо може да се види кой играе добре и кой е готов да продължи в този дух през цялата година.

Спомена, че живееш в Париж. Какъв съвет би дал на хората, които искат да посетят града?
Всъщност живея малко извън самия град. Не съм градско момче, определено. Предпочитам извънградските области. Но в самия град има хиляди ресторанти, които може да посетите. Също така Лувърът, който е популярен в цял свят. Има хиляди неща, които да правите в Париж. Никога няма да Ви е скучно.

Бил си близо до топ 50 преди. Какво ти е нужно за следващата стъпка на развитие?
Винаги е хубаво да си по-постоянен. Всеки играчи се стреми към това. Мисля, че ако си постоянен и нямаш травми, може да подобряваш непрекъснато играта си, работейки върху отделни неща. Това автоматично те прави по-добър. Всичко започва да ти се получава по-естествено и просто започваш да печелиш повече мачове, повече точки и се изкачваш в ранглистата. Лично аз смятам, че имам да подобря страшно много неща. Нужно е време. Не съм притеснен в това отношение.

Какво обичаш да правиш в свободното си време? Как си почиваш извън корта?
Обичам да оставам вкъщи и да релаксирам. Карам много често колело в страната, особено когато времето е хубаво като в момента. Обичам да разглеждам различни места. Аз съм човек с лек характер, обичам да гледам филми.

България няма да участва на Европейското първенство по футбол това лято, но ти футболен фен ли си? Ще следиш ли шампионата?
Не съм толкова запален фен като някои други момчета в тениса, но харесвам футбола, често играя. Ще опитам да се насладя на първенството. Много често играя футбол в свободното си време и опитвам да следя какво се случва по света.

СНИМКИ ОТ МАЧА НА ГРИШО В ПАРИЖ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини