Ана Иванович: Гладна съм за нови успехи



30-05-2012 21:38 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Ана Иванович постигна втора поредна впечатляваща победа на "Ролан Гарос". Сръбкинята този път надигра с 6:2, 6:2 Шахар Пеер от Израел и достигна трети кръг в турнира.

Така в следващата фаза Иванович ще има доста по-трудна съперница - това ще бъде италианката Сара Ерани, която се намира в добра форма.

След успеха с сръбкинята отчете, че миналата година е била доста трудна за нея, но тя е мотивирана отново да се върне към най-добрата си игра, която й донесе титлата от "Ролан Гарос" през 2008-а.

"Миналата година вероятно бе най-трудната за мен изобщо. Да се върна през тази година с две толкова убедителни победи, значи много за мен," коментира Иванович.

"Нашият спорт е доста труден, защото непрекъснато се случва да имаш успешен ден, но след това и доста по-напрегнат. Винаги има върхове и спадове, много е емоционално всичко," допълни тя.

Иванович обаче не е притеснена от големите очаквания и има желание отново да се докаже.

"Независимо, че съм постигнала някои от моите мечти, все още съм гладна за още успехи. Това е, което ме движи напред и ме вдъхновява да ставам сутрин и да работя здраво," обясни тя.

"Сара е много труден съперник. Тя спечели почти всичките си мачове на клей през годината, така че това е добро предизвикателство за мен. Важно е да бъда агресивна и да взимам топката рано срещу нея," заяви още Иванович по адрес на следващата си опонентка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини