Травмираният Мъри оцеля по чудо, Цонга и Ферер също с победи



31-05-2012 15:46 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Анди Мъри преодоля сериозни проблеми в гърба, за да се класира за трети кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Той надигра с 1:6, 6:4, 6:1, 6:2 Ярко Ниеминен и в трети кръг ще играе със Сантяго Хиралдо.

Мъри, който миналата година игра полуфинал, вика 3 пъти на корта физиотерапевт само в първия сет. По лицето му се четеше сериозна болка. Проблемите отново бяха свързани с гърба. Това е травма, която от няколко месеца мъчи шотландеца.

В първия сет, който загуби с 1:6, Мъри изпълняваше сервис почти без да отскача и със скорост под 150 км в час. Така той стана много лесна плячка на 48-ия в света Ниеминен.

Финландецът имаше преднина и в началото на втората част, но така и не успя да се възползва от проблемите на съперника. Мъри започна да подобрява играта си и да се настройва към ситуацията. Шотландецът обърна втория сет с 6:4 и оттам нататък нямаше проблеми в мача.

За последните два сета той даде само три гейма на опонента.

"Имах спазми в гърба. Освен това не можех да пренасям тежестта си на левия крак. Това ми се случва понякога," обясни Мъри.

"Казваха ми да се откажа, но видях че в края на втория сет той ставаше все по-нервен. Казах си, че мога да остана на корта за още няколко топки," каза още той.

Така въпреки победата си Мъри не се знае дали ще бъде в състояние да продължи на пълни обороти в турнира.

Доста по-лесно до победи стигнаха Жо-Вилфред Цонга и Давид Ферер. Французинът надигра Седрик-Марсел Щебе с 6:2, 4:6, 6:1, 6:1, а Ферер над Беноа Пер с 6:3, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини